2be bew 1219 kopie
Two Million Eyes
2be bew 0890 kopie
2be bew 0966 kopie

TwoBillionEyes Foundation

Goed zien is voor elk mens van levensbelang. Eén miljard kinderen en volwassenen ter wereld zien niet goed. Zij willen lezen, spelen, leren en werken. Een inkomen realiseren voor hun gezin en daarmee een bijdrage leveren aan de lokale economie. Voor veel mensen in ontwikkelingslanden is een bril onbetaalbaar. Vaak zit de dichtstbijzijnde opticien honderden kilometers verderop. Deze mensen willen wij helpen.

Na jaren van research heeft TwoBillionEyes een oplossing gevonden voor dit tekort in ontwikkelingslanden. Ze hebben een bril ontwikkeld die op locatie, zonder gebruik van elektriciteit of machines, in 10 minuten op maat in elkaar gezet kan worden. Nu trainen ze lokale mensen om dit werk te doen. Hierdoor kunnen er meer mensen geholpen worden en ontstaat er lokaal meer expertise en zelfstandigheid.

Hoe werkt het?

Wij helpen mee om dit plan te realiseren: voor elke verkochte bril, doneren we er twee via de TwoBillionEyes Foundation.

Dus als u bij ons een bril koopt, zorgt u voor zichtbaar gelukkige mensen in een ontwikkelingsland. U helpt hen op weg om deel te nemen aan de maatschappij en zich te ontwikkelen. Hiermee doorbreken we samen de ‘visuele’ cirkel.

Waarom TwoBillionEyes?

Bijan Azami, voorheen 35 jaar lang zelfstandig opticien in Den Haag, richtte de stichting op nadat hij hoorde dat er 1 miljard mensen niet over een bril kunnen beschikken. Hij legt de filosofie achter TwoBillionEyes uit:

“Wat de mens onderscheidt van de rest van de schepping is zijn verstand. Het is je verstand waarmee je jezelf kunt ontwikkelen, waardoor je grip hebt op je eigen leven en een rol kunt spelen in het leven van andere mensen. En het belangrijkste zintuig waarmee we ons verstand ontwikkelen is zicht. Als ik kijk naar de mensheid, hebben we meer balans en harmonie nodig. De verschillen tussen de mensen die wel en niet over kennis beschikken is nu erg groot. En, ik geloof dat wij IEDERS bijdrage nodig hebben om een betere wereld te creëren. Ik geloof dus ook dat wij de bijdrage van de mensen in ontwikkelingslanden juist nodig hebben. Ze zijn niet zielig, nee, wij hebben elkaar nodig. Ook al zien wij ze niet in het westen, ze bestaan en hebben wel degelijk invloed op de balans in de wereld en dus ook op hoe het hier met ons gaat. En wie weet, wordt een van hen onze toekomstige Nobelprijs winnaar!”

Meer info vind je u op www.twobillioneyes.org.