Een bril om van te houden

De perfecte match vinden. Dat is waar wij altijd voor gaan. Een bril vinden die jouw persoonlijkheid onderstreept. Die past bij de vorm van je gezicht. Gedurfd of klassiek. Zolang jouw nieuwe bril maar bij je past. Iets met je doet. Jou nóg mooier maakt dan je al bent. Een bril om van te houden dus.

Het vinden van zo’n bril, dat kan best een opgave zijn. Daar nemen we dan ook alle tijd voor. Bij Panis leren we je graag beter kennen. We kijken niet alleen naar je gezicht. We willen weten wat jou bezighoudt en wat jij leuk vindt. Dat maakt het vinden van de perfecte bril een stuk eenvoudiger. Maar laten we eerst eens kijken naar de glazen.

Susanne Tom Davies
PanisxLonnekeNooteboom

Jouw brillenglazen, ons ambacht

Enkelvoudige brillenglazen

Veraf of dichtbij
Enkelvoudige brillenglazen hebben één sterkte. Je gebruikt ze voor een oogafwijking voor veraf (vertebril) of dichtbij (leesbril). De sterkte van je bril slijpen we zo, dat je op elke afstand over het algemeen scherp ziet. De aanpassing die hiervoor nodig is, het focussen, doet je oog.


Standaard of maatwerk
Enkelvoudige brillenglazen leveren we in verschillende soorten. Van standaard tot volledig op maat gemaakt. Desgewenst voorzien we je glazen van een speciale coating om je zicht nog verder te verbeteren of te beschermen.

Multifocale glazen

Dichtbij en veraf
Multifocale brillenglazen voorzien we van meerdere sterktes. Dit heeft als voordeel dat je met één bril zowel dichtbij als veraf scherp kunt zien. Het leesgedeelte zit onderin, het deel voor veraf zit iets hoger. De overgang zit er tussenin.


Opnieuw leren kijken
Als je kiest voor een bril met multifocale glazen, ga je opnieuw leren kijken. Meestal duurt dit proces maar een paar dagen. Daarna ga je merken dat de multifocale glazen de kwaliteit van je zicht aanzienlijk verbeteren.

Computerbril

Hoofdpijn en pijnlijke ogen
Als je dagelijks lang achter je beeldscherm zit, kun je (voor)hoofdpijn krijgen of last van tranende of jeukende ogen. Een kantoor- of computerbril biedt uitkomst. Door de speciale manier van slijpen, kun je op leesafstand (30-40 cm) en op beeldschermafstand (50-190 cm) teksten prima lezen. Maar ook op wat grotere afstand (120 - 350 cm) heb je scherp zicht


Vergoeding door je werkgever
Met een beeldschermbril hoef je niks te veranderen aan de natuurlijke houding van je ogen, om documenten of tekst op je beeldscherm te lezen. Extra inspanning van je ogen is niet nodig en dat voorkomt irritaties en vermoeide ogen. Ook als je geen bril draagt maar wel veel naar een scherm kijkt, is een computerbril een goed idee. Vaak komt (een groot deel) van deze bril in aanmerking voor vergoeding door je werkgever.

Coatings

Bescherming en draaggemak
Met een glascoating vergroot je het draaggemak en bescherm je jezelf tegen schadelijke invloeden, bijvoorbeeld van de zon. Zo nemen gepolariseerde glazen hinderlijke schitteringen weg en beschermt een UV-coating tegen schadelijke zonnestralen. We adviseren je er graag over!

Brillenglazen zijn belangrijk

Geen oog is hetzelfde. Daarom besteden we bij Panis veel aandacht aan de keuze voor het juiste glas. Er is veel mogelijk: enkelvoudige glazen, multifocale glazen, meekleurende glazen, anti-fog glazen... Om de perfecte brillenglazen voor jouw ogen te kunnen maken, meten we je montuur, de bewegingen van je oog en je gezichtskenmerken.

Daarvoor maken we gebruik van onze 3D-meetzuil Visioffice. Die helpt ons om jouw unieke ‘eyecode’ te bepalen. Op basis van die code slijpen we je glazen. Dat kan liefst vijf keer preciezer dan bij een gewone meting. Met gegarandeerd superscherp zicht als resultaat!