Oog voor innovatie

Panis werkt samen met oogartsen, huisartsen en andere optometristen. Zo doen we bijvoorbeeld de jaarlijkse diabetesscreening van patiënten die door de huisarts zijn doorverwezen.

Onze optometristen werken met de nieuwste technieken. Ze zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van oogzorg, contactlenzen en laserbehandelingen. En ze bedenken de beste oplossingen voor oogproblemen. Heb je het gevoel dat je niet optimaal ziet? Kom langs!

Star 2
SM CHLOE FW19 01

De beste oogzorg voor jou

Optometrie

Zonder verwijsbrief
Met oogklachten kun je zonder verwijsbrief terecht bij onze optometristen Pippa en Issam. We onderzoeken je ogen om afwijkingen of oogziektes op te sporen. Als het nodig is verwijzen we je door naar de oogarts.


Klachten? Kom langs!
Zie je minder scherp of comfortabel dan voorheen? Of heb je een van onderstaande klachten? Maak dan een afspraak en kom langs.

- Wazig of dubbel zien
- Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen
- Last van je ogen bij beeldschermwerk
- Hoofdpijn
- Moeite met scherpstellen
- Pijn in of rond de ogen
- Lichtflitsen
- Vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven

55+ klachten

Maculadegeneratie
Dit is een oogziekte waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat. Dit komt doordat de kwaliteit van de macula, ook wel gele vlek genoemd, afneemt. Het proces gaat meestal langzaam en mensen die het hebben worden doorgaans niet blind. Het centrale zien (het zicht in het midden van het blikveld) wordt wazig, maar het beeld daaromheen blijft in de meeste gevallen goed.


Staar
Dit is een veelvoorkomende oogziekte, aan één oog of aan beide ogen. Voor in het oog, achter de pupil ligt de ooglens. Deze is helder en doorzichtig. Daardoor kan het licht er ongehinderd doorheen vallen op het netvlies en kunnen we beelden scherp zien. Bij staar (cataract) wordt de ooglens troebel. Hierdoor kan het licht het netvlies niet meer goed bereiken en gaan we waziger zien.
Onze optometristen Sjoerd en Suzan geven je graag meer informatie over deze oogaandoeningen.

Ooglaseren Eyescan

Eyescan kliniek Utrecht
Hoewel we graag brillen en lenzen verkopen, snappen we heel goed dat ooglaseren ook een oplossing kan zijn. Omdat we het belangrijk vinden dat je voor de beste specialist kiest, werken wij hiervoor samen met de Eyescan kliniek in Utrecht.


Vooronderzoek bij Panis
Bij Eyescan ben je gegarandeerd in goede handen voor een ooglaserbehandeling. Het hele voortraject kun je gewoon laten doen door de optometristen van Panis. Wel zo makkelijk toch? Of je ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling, hangt onder meer af van je leeftijd, de bouw en sterkte van je ogen. We vertellen je graag meer.