Specialistische zorg voor fixatie disparatie.
Onze specialisten helpen elke dag mensen met beter zicht. Heb je oogproblemen of wil je een nieuwe bril? Wij zijn er voor je.
Oogzorg bij Panis
Ongelijkheid in fixatie
Fixatie disparatie is een oogaandoening waarbij het fixatiepunt niet op dezelfde plaats van beide netvliezen valt. Maar liefst 40% van alle mensen heeft er last van. Als je eigen visuele systeem het niet oplost, kunnen wij helpen.
Fixatie disparatie: Panis helpt je!
Alles wat we waarnemen komt via onze ogen in het achterste deel van de hersenen terecht, waar de hersenen ervoor zorgen dat de twee afzonderlijke beelden van elk oog worden ervaren als één beeld. Als deze beelden verschoven zijn ten opzichte van elkaar, proberen onze hersenen dit te corrigeren, wat fixatie disparatie wordt genoemd. Hoewel fixatie disparatie een normaal onderdeel is van de samenwerking tussen de ogen, kan het ook verstoord of afwijkend zijn en diverse klachten veroorzaken. De meest voorkomende klachten zijn wazig zien, leesproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid en vermoeide ogen, branderige ogen, nek- en schouderklachten, duizeligheid en dubbelzien. Tijdens een oogonderzoek kan onze orthoptist de fixatie disparatie beoordelen. Hoewel fixatie disparatie niet te genezen is, kunnen de klachten wel verminderd worden door samen met de orthoptist te werken aan oplossingen zoals oogoefeningen, een correct brilvoorschrift, een prismabril of in sommige gevallen een oogspieroperatie. Bij Panis staan we klaar om je te helpen de juiste zorg en oplossingen te vinden voor jouw ooggezondheid.
Eerst een oogmeting
Meten is weten
Na het uitvoeren van een oogmeting weten wij precies hoe het er met je ogen aan toe gaat. Op deze manier kunnen wij jou de beste zorg geven die nodig is om je zicht te maximaliseren. Het inplannen van een oogmeting is daarom belangrijk voor een juiste aanpak.
Duizeligheid, hoofdpijn en druk achter de ogen voorkomen
Fixatie disparatie kan erfelijk zijn of plotseling optreden, zoals na een whiplash. Meestal herstelt je eigen visuele systeem het. Maar dat lukt niet altijd. Je ogen werken dan niet goed samen, waardoor je moeite kunt hebben met het lezen van tekst. Omdat je visuele systeem blijft proberen het probleem op te lossen, kan dit – soms met veel moeite – leiden tot asthenope klachten. Asthenope klachten kunnen zijn: duizeligheid, nek- en schouderpijn, hoofdpijn, lichtgevoeligheid, vermoeide en branderige ogen, druk achter de ogen of niet goed kunnen zien in de schemering. Heb je hier last van? Maak dan een afspraak en kom langs voor een oogmeting. Dan meten we en weten we het meteen. De oplossing kan een prismabril zijn. Deze zien er trouwens net zo mooi uit als een gewone bril.